Conselleria de Política Territorial,
Obres Publiques i Mobilitat

La Generalitat augmenta el nombre d’aparcabicis a les estacions de Metrovalencia per a facilitar la intermodalitat

Aquesta setmana comencen les obres a Llíria, a les quals seguiran Benaguasil 1, Fuente del Jarro, Rocafort, Font Almaguer i Massarrojos
Arcadi España assegura que respon a l’aposta per una mobilitat que fomente la intermodalitat i els mitjans de transport individuals i sostenibles

La Generalitat incrementarà el nombre d’aparcabicis a les estacions de superfície de Metrovalencia, a fi de fomentar l’ús del transport públic mitjançant la intermodalitat i l’intercanvi de les bicicletes amb el metro, per a facilitar l’accés a la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a tots aquells usuaris i usuàries que no tenen una estació o parada pròxima.
Així ho ha anunciat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, que ha destacat que “aquesta mesura s’emmarca dins de l’aposta del Govern Valencià per una mobilitat que fomente la intermodalitat i l’impuls a la utilització de mitjans de transport individuals i sostenibles entre la ciutadania”.

D’aquesta manera, es contribueix a la descongestió del trànsit viari en superfície i a la cura pel medi ambient, “en una clara aposta per part de la Generalitat per a assolir un transport públic millor i eficient”, segons el conseller.

Per això, FGV començarà aquesta mateixa setmana una primera fase d’instal·lació d’aparcabicis a l’estació de Llíria, a la qual seguiran les de Benaguasil 1, Fuente del Jarro, Rocafort, Font Almaguer i Massarrojos.

Més avant, es realitzaran els estudis necessaris per a emprendre noves actuacions dins d’una segona fase.

En l’actualitat, Metrovalencia ja té diversos sistemes d’aparcabicis en algunes de les estacions, com per exemple a València Sud, Empalme, L’ Eliana, Riba-roja de Túria, etcètera, i ara vol potenciar la intermodalitat entre tres mitjans de transport sostenible, com ho són la bicicleta, el metro i el tramvia.

La majoria dels aparcabicis d’FGV es troben en les mateixes estacions o als estacionaments dissuasius gratuïts per a vehicles que Metrovalencia disposa en 15 estacions de superfície de les línies 1, 2 i 9, que permeten un accés més directe i ordenat a la ciutat de València i que també són una aposta directa per la intermodalitat i el transport sostenible.

Els aparcabicis que instal·larà FGV seran diferents dels que hi ha fins ara a les estacions que té, perquè tindran forma de ‘U’ invertida, molt més moderns i segurs, perquè queden ancorades les dues rodes i el quadre de la bicicleta, que estarà completament recolzada. A més, es col·locarà una senyalització específica perquè es visualitze immediatament i es pintarà de blau el sòl que ocupe.